tiistai 8. toukokuuta 2012

Spring break ja slovenialainen vappu

Kevätloma olikin aika täynnä tekemistä, vaikka aluksi muuta pelkäsinkin. :D Perinteiseen Slovenia-tyyliin kaikki järjestyi jotenkin luonnostaan ja tuli tehtyä pieniä matkoja koko viikko.

Sateisen huhtikuun jälkeen Sloveniaa ovat taas hellineet helteet oikein urakalla. Viime päivinä mittari on noussut usein yli +25 asteen. Siksi toissa viikonloppuna olikin aika täydellistä päästä taas Adrianmerelle. Ajaettiin tällä kertaa Kroatian puolelle ja vietettiin päivä rannikolla Pulassa ja Rovinjinissa. Rakastan sekä Kroatian että Slovenian rannikkoa ja tulee kyllä ikävä sitä, että koska tahansa voi hurauttaa parissa tunnissa Adrianmerelle lekottelemaan!

Rovinjia.

Vappupäivänä mä patikoin! Ensimmäistä kertaa elämässäni vuorella. Lähdin yksin käymään Velika Planina-nimisellä vuorella, joka sijaitsee noin tunnin päässä Ljubljanasta. Velika Planina on kuuluisa etenkin paimentolaiskylistä, joita vuorella on, ja sieltä on mahdollista ostaa myös paimentolaisten tuotteita, kuten vuohenjuustoa. Kyseessä oli mun ensimmäinen minivaellus vuorilla, ja tykkäsin kyllä siitä yllättävän paljon. Ennen vaelluksen alkua Velika Planinalle mennään vaijerihissillä, josta oli upeat maisemat, vaikka vähän kyllä myös jännitti olla pelkän vaijerin varassa korkealla vuoristossa. :D

Maisemat Velika Planinasta = Amazing! <3

Illalla tulin sitten takaisin Ljubljanaan vappua juhlistaman. Vappu on Sloveniassa myös vapaapäivä, mutta ei niiin iso juhla kuin Suomessa. Slovenialaiseen vappuperinteeseen kuuluu kokon polttaminen, jota tehdään tietääkseni myös juhannuksena, kuten myös Suomessa. Olimme katsomassa kokkoa Tivolissa Roznik-nimisellä kukkulalla. Roznikissa järjestettiin myös konsertti ja ihmiset olivat vaan kokoontuneet ulos istuskelemaan ja juhlimaan, kuten Suomessakin.


Tiistaina tehtiin vielä Jennin kanssa miniretki Novo Mestoon, Kaakkois-Sloveniassa sijaitsevaan kaupunkiin. Kaupunki oli tyypillinen slovenialainen kaupunki: Pieni, siellä oli kaunis kirkko ja joki ja vuorimaisema. Oli todella kuuma sää, mutta kiva reissu. Paluumatkalla meidän junan konduktööri kiinnostui meidän seurasta ja istuuntui juttelemaan meidän kanssa, aina kun työnteoltaan ehti :D Hän oli menossa patikoimaan Lappiin syyskuussa ja oli kiinnostunut muutenkin keskustelemaan. Matkan aikana seuraan liittyi vielä toinen sloveenipoika, joka oli ollut Turussa Erasmuksena! Poika oli täysin hullaantunut Suomeen, ja me sitten hehkutettiin hänelle Sloveniaa ja hän meille Suomea.

Mun seuraavat viikot tulee olemaan erittäin kiireisiä. Hanna on ollut tämän viikon täällä, ja on ollut ihana nähdä pitkästä aikaa.ja näyttää kaikki Slovenian ihanuudet :) Tämä viikko täytyy paiskia kouluhommia, jos aion saada opintopisteet kasaan :P Sen jälkeen Tiltu, Miila ja Eve saapuu tänne, sitten porukat. Sitten onkin enää jokin pari viikkoa jäljellä, käsittämätöntä. Jotenkin ei tajua sitä ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti