keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Unreal feeling

Lähtö Ljubljanaan huomenna! Iik! Eilen vietettiin kavereiden kanssa mun läksäreitä. Ne oli aivan mahtavat. Juotiin sangriaa ja syötiin, ja loppuillaksi suunnattiin Dorikseen, jonne saapui myös muita opiskelukavereita. Kaikilla tuntui olleen todella hauskaa, Doris oli aivan täynnä ja tanssilattialla mieletön meininki. Fiilis oli kuitenkin aika haikea. Mahtavan illan lopuksi tuntui ikävältä sanoa jäähyväisiä ihmisille ja tajuta, että ei näe mahtavia kavereitaan moneen kuukauteen. Ensimmäiset paniikkifiilikset ja "ei, en mä haluakaan lähtee" tunteet nousivat myös pintaan. Mutta negatiivisetkin fiilikset kuuluvat asiaan. Ja onneksi moni kaveri on tulossa kylään, yksi jo kuukauden kuluttua. :)

Sain mahtavia lahjoja kavereiltani, muun muassa valokuvia menneeltä vuodelta ja kesältä. Sen varalta, että jumiudun taas lentokentille, sain myös Eveltä lahjakortin Akateemiseen kirjakauppaan ja pienen viinapullon, ja Iidalta tikkarin ja Ihmisyys-kirjan, jonka olen jo kauan halunnut muutenkin lukea. Kiitos paljon!

Allekirjoittanut onnistui hukkamaan pankkikorttinsa eilen (ei siis baarissa, toim.huom), joka on aiheuttanut vähän harmaiden hiusten kasvua ennen lähtöä. Kävin nostamassa käteistä pankista ja uuden kortin pitäisi saapua ensi viikolla, mutta silti vähän pelottaa matkustaa ilman korttia. Sinällään ei ole mitään syytä huoleen, WesterUnion toimii kyllä, ja ulkomailla todella harvoin makselen muutenkaan mitään pankkikortilla. Luottokortti luo kuitenkin turvalllisuuden tunnetta yksin reissatessa, can't help it. No, jos se jo ensi viikolla saapuu, niin kai tässä selvitään.

Maanantaina mulla alkaa sitten slovenian kielen kurssi. Tulen majoittumaan ensimmäisen viikon hostellissa Ljubljanassa. Onneksi huone maksaa vaan 9 euroa per yö. Perjantaina menen katsomaan kämppääni ja maksamaan takuuvuokran, ja sitten 31.1 pitäisi päästä muuttamaan. Onneksi kämpässä tällä hetkellä asuva ranskalainen tyttö lupasi, että saan jättää osan kamoistani jo huoneeseen. Helpottaa, kun ei tarvitse kaikkea säilyttää hostellissa.

Asuntoni tulee olemaan oma huone Ljubljanan keskustassa sijaitsevassa asunnossa. Jaan kämpän kahden vaihtarin/slovenialaisen opiskelijan kanssa (vähän epäselvää vielä, keiden). Asunnon omistaa vanha lady, joka kuulemma myös joskus hengailee kämpällä, mutta ei hirveän usein ja ei kuulemma sekaannu opiskelijoiden elämään sen kummemmin. Hyvä juttu, sillä en todellakaan osaisi raportoida kenellekään menemisistäni, kun olen jo noin kuusi vuotta asunut omillani. Etenkään Ukrainan kaameiden isäntäperhekokemusten jälkeen ei ole enää mitään hinkua elää isäntäperheessä. :D

Mutta, lopetan nyt ja hyppään kohta Helsinkiin menevään junaan! Huomenna sitten lento Wieniin, ja sieltä matkustan junalla kohti Sloveniaa. Jännittää, ja olo on epätodellinen. Täytyy silti vaan yrittää virittäytyä matkafiiliksiin ja uskoa, että kaikesta selvitään tälläkin kertaa.

Lopuksi yksi ehdottamasti parhaimmista reissubiiseistä fiiliksiä kohottamaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti