perjantai 20. tammikuuta 2012

Perillä!

Huh huh, viimein perillä - taas pienen säädön jälkeen :P Koska tällä kertaa Helsingissä oli lumimyrsky, lentoni oli myöhässä kaksi tuntia, jonka johdosta missasin jatkolennon Wieniin ja sieltä junan Ljubljanaan. :D Nyt jo naurattaa, vaikka eilen kyllä vitutti.  Ehkä alan jatkossa maksamaan enemmän suorista lennoista näiden monimutkaisten säätöjen sijasta, jotka ovat kyllä halvempia.

Pääsin siis Wieniin asti lopulta koneella, mutta siinä vaiheessa päivän viimeinen Ljubljanaan menevä juna oli jo lähtenyt. No, onneksi Wienissä sattui asumaan yksi vanha EVS-tuttuni Jutta, joka ystävällisesti antoi minun majoittua hänen ja poikaystävänsä luona. :) Täydellinen osoitus EVS-hengestä - ollaan nähty Jutan kanssa vain kerran aiemmin EVS-valmennuksessa, ja siltä hän oli ystävällisesti valmis tarjoamaan majapaikkaa. Ilta heidän luonaan Wienissä oli kiva, ja vitutus junan missaamisesta laski huomattavasti, kiitos!

Aamulla nousin sitten Ljubljanaan junaan, josta siitäkin melkein myöhästyin.. Mutta luojan kiitos en, se olis ollut jo liikaa kestettäväksi. :D Junassa nuokuin ja ihailin Itävallan hienoja alppimaisemia.

Ennen Sloveniaa kyytiin nousi saksalais-slovenialainen nainen, jonka kanssa turistiin sitten matka puoliksi englanniksi ja puoliksi saksaksi. Kun päästiin Slovenian puolelle, nainen alkoi hirveästi varoitella, että ei pidä säikähtää, tämä osa Sloveniaa on vielä ihan teollisuusaluetta ja huonosti kehittynyttä, mutta muualla on kaunista. Minun mielestäni ne teollisuuskaupungitkin oli varsin rosoisella tavalla kauniita ja Slovenian maisemat muutenkin nättejä. Vaikka eron Itävallan ja Slovenian välillä toki huomasi, ei se nyt Ukrainaan verrattuna niin radikaalia ollut. :) 

Kävin myös katsomassa asuntoani. Asunnolla minua olivat vastassa vuokranantaja-lady ja kaksi vaihtaria, jotka ovat lähdössä kohta pois. Jännitin vähän etukäteen, millainen vuokranantaja mahtaa olla, mutta hän osoittautui erittäin sympaattisen oloiseksi ja hieman hassuksi punatukkaiseksi, 60-vuotiaaksi naiseksi, jolla oli käheä ääni ja hauskat jutut. Hän tarjosi heti portviiniä meidän sopiessa käytännön jutuista ja esitteli mulle suomen kielen taitojaan, koska oli jostain syystä käynyt Kuopiossa ja Savonlinnassa.

Myös itse kämppä oli oikein mukava, se sijaitsee ihan keskustassa ja mun huone oli iso ja valoisa. Asunnossa tulee asumaan mun lisäksi kaksi muuta vaihtaria, tuo lady aina välillä ja sen koira Juki.

Sinällään tämän hetkinenkin asuinpaikkani on oikein mukava. Majoitun tällä hetkellä Hostel Celicassa, joka on hirveän kiva paikka! Tää on entinen sotilasvankila, joka on muutettu 1990-luvun alussa hostelliksi. Tämä sijaitsee Ljubljanan vaihtoehtoalueella Metelkovassa. Tässä on taidegallerioita ja graffittein koristeltuja taloja vieressä, aika jännän näköistä aluetta:




Kuten kuvasta näkee, täällä on varsin lämmin. Lunta ei ole yhtään ja olen selvinnyt hyvin syystakilla.

Tänään taidan painua pehkuihin aikaisin, koska univelkaa on kertynyt sen verran. Muuta en osaa nyt vielä sanoa paikasta/kaupungista, paitsi että kaikki sujunut hyvin tähän saakka. Huomenna menen hoitelemaan käytännön juttuja ja katsomaan kaupunkia tarkemmin, sen jälkeen tiedossa enemmän valokuvia. Maanantaina alkaa sitten kielikurssi. Voikaa hyvin Suomessa!

7 kommenttia:

  1. Portviiniä! Eipä ihme, että teki suhun positiivisen vaikutuksen tuo lady :D
    Mutta ihana lukee, että kaikki on hyvin <3

    VastaaPoista
  2. Metelkova on kyl jännää aluetta. <3 Tykkäsin vaikka vaan pikaisesti siellä kävinkin.


    T. Taru

    VastaaPoista
  3. Riikka, haha, niinpä! Tervetuloa vaan kylään, ehkä se tarjoaa sullekin. Ja Taru, joo, pitää katsoa, jos jaksais mennä katsastaan tota yöelämää tänään, kun nyt on saanut nukuttua univelat pois :)

    VastaaPoista
  4. Toivottavasti voit joskus sitten opettaa sloveenin alkeet, se on niin hauskan oloinen kieli! Tää tulee tietenkin slavistin suusta, mutta.. :D

    T. Anna-Erica

    VastaaPoista
  5. Vaikuttaa seikkailulta! Nauti aurinkoisista päivistäsi siellä, kutkuttaa puolestas :)
    -T

    VastaaPoista
  6. Blogia en jaksanut lukea yhtään, kun oli niin raskasta tekstiä, mutta kivat oli ihan kivoja.

    T: CostaRicaBoi89

    VastaaPoista
  7. Anna-Erica, opetan! Ja se on hauskan oloinen kieli. :D Munkin sisällä alkaa herätä slavisti.

    Tuija, kiitos! Tervetuloa sitten :)

    CostaRicaBoi89, Tiikerin_lapsi kittää ja kuittaa, grau! Valitettavasti lohikäärmekuva jäi tällä kertaa puuttumaan, mutta ensi kerralla sitten! Tiikerillä on myös aina tarvetta kuumalle latinopojalle, myös Ljubljanassa.

    VastaaPoista