maanantai 13. helmikuuta 2012

Malo govorim slovensko

Ylihuomenna on slovenian koe, joten päätin paeta opiskelemista päivittämällä blogia. Mulla on ollut nyt niin jumalattoman pitkä loma, että on hirveän vaikeaa motivoida itseään opiskelemaan. Saa nähdä, miten ens viikolla oikeet opinnot lähtee käyntiin, koska mun yleisfiilis on todella laiska. :D

Tässä neljän viikon aikana oon oppinut jotain slovenian alkeita, tyyliin esittelemään itseni, kysymään hintoja kaupassa ja jotain kielioppia. Opettaja sanoi, että kielen opiskelua olis vielä mahdollista jatkaa keskitasollekin jos haluaa. Harkitsen asiaa, riippuu täysin mun lukujärjestyksestä, mutta voishan se olla hauskaa. Tästä kielikurssista saa muuten kolme noppaa, eli Suomessa opintorekisteriin pamahtaa merkintä slovenian alkeista, hauskaa :D

Viime viikolla meille järjestettiin iltaohjelmana slovenialaisten viinien maisteluilta paikallisessa viinibaarissa. Slovenialaiset viinit olivat yllättävän hyviä ja ilta mukava, kuten kuvasta näkyy:

Tsekki, Belgia, Kroatia-Saksa, Liettua, Suomi!

Lauantaina lähdettiin taas reissamaan suomalaisen Sannan, belgialaisen Colleenin ja liettulaisen Rutan kanssa lähellä sijaitsevaan pikkukaupunkiin Kamnikiin. Kamnik oli tyypillinen slovenialainen kaupunki- pieni, keskiaikainen ja vuorten ympäröimä.

Sloveniassa satoi myös viime viikolla lunta! Tällä viikolla ilmojen pitäisi taas onneksi kääntyä keväisiksi, sillä loppuviikoksi on luvattu jo taas +8 astetta. Hurraa.
Kamnik

Huomenna on ystävänpäivä ja tarkoituksena olis, että me vaihtarit tehdään paikallisia leivoksia, hunajakakkuja! Sain myös tällä viikolla uuden kämppiksen, saksalaisen pojan. Ihan mukavalta tyypiltä vaikuttaa, vaikka ei olla vielä hirveästi ehditty puhua. Vuokranantajani on myös edelleen huippu, viime viikonloppuna hän tarjosi minulle itse tekemäänsä viiniä, mikä oli kyllä aika tujua..

Koulu alkaa tosiaan ens viikolla, mikä tarkoittaa kielikurssiporukan hajoamista ja sitä, että kaikki loput eli suurin osa Erasmuksista vyöryy kaupunkiin. Tosijännä, että suurin osa tosiaan vasta saapuu tänne! Tässähän tuntee jo itsensä melkein vanhaksi opiskelijaksi. :D Hauska tutustua kyllä uusiin tyyppeihin, mutta toisaalta toivoo myös, että kielikurssin porukkaan tulee pidettyä yhteyttä, vaikka opiskellaankin eri tiedekunnissa.

Mutta jees. Mulla täyttyy kuukausi täällä ensi sunnuntaina, jota voi sitten juhlistaa Venetsian karnevaaleilla, jonne lauantaina lähdetään! :) Hurraa.

PS: Pakko kysyä, että onko tää biisi suosittu myös Suomessa? Täällä se tulee kokoajan radiossa ja siitä on ehtinyt muodostua jo eräänlainen epävirallinen Erasmus-biisi meille. Homma lähti liikkeelle siitä, kun täällä olevat portugalilaiset esitti ja tanssi tän biisin meille meidän get together illassa. Mietin vaan, että onko tää muuallakin maailmasssa suosittu vai pelkästään Sloveniassa :D

3 kommenttia:

  1. Siis eikö toi biisi oo suosittu suurin piirtein kaikkialla ainakin Youtuben kommenteista ja toistokerroista päätellen? Meidänkin Erasmus-bileissä on soinu välillä. 8)

    Ja kielitieteilijänä kehotan toki jatkamaan slovenian opiskelua. Susta voisi tulla joku Hesarin Slovenia-asiantuntija! Kuvittelepa, mimmonen ura siitä syntyisi!

    VastaaPoista
  2. Erittäin tuttu myös tän suunnan Erasmus-bileistä, Suomesta en tiedä. :D

    VastaaPoista
  3. Paula, joo, mutta se nyt on huomattu, että Euroopassa suosittu ei tarkoita aina Suomessa suosittua, hahah :D Joo, ehkä jatkan! Se kurssi on vaan maksullinen, ainoa mutta. :( Mutta omatoimisesti for sure! Haluan oppia ymmärtämään näiden biisejä, joissa on varmasti yhtä syvällinen sanoma kuin Ukrainassa..

    Esimerkkinä:http://www.youtube.com/watch?v=BI7wnIfBwxk

    VastaaPoista