tiistai 19. kesäkuuta 2012

For the smile they can share the night and it goes on and on

Ennen kuin kirjoitan matkakertomuksen loppuun Kreikan osalta, pakko jakaa viimeiset hetket Ljubljanassa.

Kirjoitan tätä jo kotona Suomessa. Aika epätodellinen olo. Vikat päivät Ljubljanassa lensi siivillä. Vietettiin paljon aikaa meidän kaveriporukan kanssa, juhlittiin ja tehtiin mun "viimeisiä juttuja" - viimeiset ThaInnit, viimeiset Metelkovat, viimeiset opiskelijalounaat siellä ja täällä.

Vika ilta oli aivan mahtava, juhlittiin aamukuuteen saakka. Mulla oli aivan mielettömän hauskaa ja en ajatellut sillä hetkellä lähtöä. Vika päivä taas oli vaan todella outo, surullinen ja haikea. Kun meidän porukka saatteli mut asemalle, aloin jo asemahallissa vollottaa ja sitten itkin kivasti koko bussimatkan bussiasemalta lentokentälle. Samaten kyyneleet meinas jo alkaa valua, kun juotiin mun vuokranantajan kanssa viimeiset shotit. Aloin sitten uudestaan itkeä Suomessa, kun sain Rutalta tekstarin, että kaikki oli itkeneet mun lähdön jälkeen. Voi paska. Siirtyminen Slovenian +32 asteesta sateiseen, +11 asteen säähän oli kiva shokki.

Ljubljanassa roikkuu kenkiä ympäriinsä. Me päätettiin heittää meidän porukan kengät samaan paikkaaan roikkumaan.


Rakastan tätä kuvaa. Se on otettu mun läksäreissä vikana iltana.


Woman, who made my Erasmus special and gave me reason to travel to Lithuania!



Last moments all together :'(

Välillä sitä miettii, miks pitää ollakin niin liikkuvainen ihminen. Ystävistä puolet on siellä, puolet toisaalla. Vaikka Suomi on kotimaani, mulla on nyt myös osa Sloveniaa itsessäni ja kaikki ne ystävät, jotka tapasin siellä. Elämä jatkuu Suomessa, varmasti jatkuu. Älkää käsittäkö väärin: Musta on ihana nähdä mun perhettä ja ystäviä, tehdä suomalaisia juttuja ja syödä ruisleipää. Mutta: ei sitä puolta vuotta Sloveniassa voi vaan pyyhkiä muistista. Mä viihdyin Sloveniassa ja tunsin sen toiseksi kodikseni, sopeutuminen sinne oli helpompaa kuin Ukrainaan. Sloveniassa olo oli mieletöntä aikaa elämässäni. Ja myös hengähdystauko.Kävin kymmenessä maassa, tapasin mielettömiä ihmisiä, ärsyttäviä ihmisiä ja kaikkea sitä. Olin aika onnellinen jatkuvasti. Tulen kaipaamaan niitä ihmisiä, joista puolen vuoden aikana tuli ystäviä. Onneksi kaksi heistä asuu Suomessa, pus pus Hanna ja Sanna!

Tulen kaipaamaan Ljubljanasta monia asioita. Kahviloita ja leipomoita. Sitä, että on aina aikaa istahtaa kahville. Pieniä, autottomia katuja. Vuorimaisemaa. Ljubljanica-jokea illalla. Oluthetkiä vuokranantajani kanssa. Sitä, että Ljubljanassa tapahtui aina jotain, vaikka se oli niin pieni. Slovenian vihreyttä ja luontoa. Ihmisten ystävällisyyttä. Sloveniasssa opin jotenkin elämään hetkessä ja olemaan iloinen siitä, että mulla on kahvikuppi edessäni ja aikaa vaan istua ja ajatella. Toivon, että voisin säilyttää jotain sitä asennetta täällä Suomessakin. Samaten toivon, että osa siitä sosiaalisuudesta, jota sain Sloveniassa, säilyisi Suomessakin. En ole ikinä ollut mitenkään erityisen ujo, mutta toivoisin, että Suomessakin voisin jutella spontaanisti tuntemattomien kanssa - baarissa, bussissa, missä lie. Että en alkaisi kohotella kulmiani ärsyyntyneenä, jos joku tuntematon ihminen haluaa vaan keskustella randomeja bussissa.

Mutta joo, blogi ei sulkeudu ihan vielä, matkakertomuksen loput ovat tulossa. :)


2 kommenttia:

  1. Eräs ihminen kertoi viikonloppuna, kuinka hänellä olisi ollut nuoruudessa tilaisuus lähteä Saksaan. Hän oli sen verran vanhempi, että niitä tilaisuuksia ei silloin ihan hirveästi ollut. Mutta hän ei koskaan lähtenyt. Hän sanoi, että tunsi itsensä liian hyvin, että sinne hän sitten olisi jäänyt. Rakastunut niihin ihmisiin ja sinne jäänyt. Itkenyt lopun elämänsä ikävää.

    Minusta sinänsä hauska juttu, varsinkin kun tosiaan tietää millainen tyyppi kyseessä, mutta toisaalta aika surullinen ajatustapa. Ettei lähde, koska sitten sinne tulee ikävä, jos joutuu lähtemään pois.

    Tuli vain tästä sinun jutustasi mieleen. Onneksi lähdit! Nyt sinulla on siellä ihmiset, joiden luokse voit aina palata. Ikävähän kaihertaa varmasti, mutta toisaalta pian hyvät muistot voittavat sen :)

    VastaaPoista
  2. Olet kyllä oikeassa - en vaihtaisi asumisjaksojani Sloveniassa tai Ukrainassa mihinkään, vaikka se onkin tuonut ympäri maailmaa läheisiäkin ystäviä, joita kaivata. :) Plus Sloveniassa kaipasin suomalaisia ystäviäni ja perhettä, joten ei voi mitään, sellaista se on! Loppujen lopuksi pitää ajatella positiivisesti, että on vain hyvä, että rakkaita ihmisiä on monessa eri paikassa ja että olen onnekas siinä suhteessa - inhottavampaahan se olisi, jos ei olisi missään ketään! :)

    VastaaPoista